Monique Smit

Monique Smit boeken voor een optreden? BVM - Buro Voor Muziek is het boekingsbureau waar u alle artiesten, bands en acts kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Monique Smit.

Wilt u Monique Smit direct boeken? Bel dan 053- 460 80 00

Monique groeit op in Volendam, als jongste zus van Jan Smit. Na de Mavo volgt zij een kappersopleiding. Smit wordt bekend op televisie met het programma 'Gewoon Jan Smit', een reallife-soap waarin het gezin Smit op de voet wordt gevolgd.

In het voorjaar van 2007 doet ze mee aan het programma 'Just the two of us', waarin ze onder professionele begeleiding een muzikale carrière begint. Haar partner in het programma is Xander de Buisonjé. Ze verliezen de finale van Edwin Evers en Berget Lewis. In hetzelfde jaar tekent Monique een platencontract, waarna haar eerste solosingle 'Wild' uitkomt.

Eind 2007 wordt Monique door de TROS gevraagd als presentatrice. Ze presenteert daar 'De Kids Top 20' en 'Wild van Muziek' bij Sterren.nl. In 2010 en 2011 is Monique gastvrouw van de Sterren.nl Awards en de BumaNL Awards en in 2012 start ze nóg een carrière: ze begint als DJ bij Sterren.nl Radio.

Ondertussen blijft Monique succesvol als zangeres. Ze brengt meerdere hits uit, waaronder het duet 'Één zomeravond met jou', met Tim Douwsma. Monique treedt, naast haar vele andere bezigheden, meerdere keren per week door het hele land op.