Oerendhard

Normaal tributeband

Normaal tributeband Oerend Hard boeken of inhuren?
BVM Buro Voor Muziek is het exclusieve boekingskantoor voor de tribute Normaalband Oerend Hard.

 

Oerend Hard is een Normaal Tribute Band. De band is een initiatief van Hans de Vries uit Klazienaveen.

Een groot podium, een ultieme geluidsinstallatie, een passende lichtshow en decors maken deel uit van de show .

Om het Normaal geluid zo authentiek mogelijk te benaderen spelen de bandleden op dezelfde instrumenten en versterkers die tijdens de laatste show in het Gelredome gebruikt werden.

Deze instrumenten en versterkers zijn uit heel Europa gehaald, wat een lastige klus was en vele kilometers reizen heeft gekost.

Oerend Hard speelt altijd met een blazerssectie bestaande uit 2 saxofoons, trompet en trombone.

Het pronkstuk van de tributeband Oeren Hard, is de rode Bo Diddley gitaar van Bennie Jolink. Omdat Bennie Jolink het initiatief zo waardeerde kon de band zijn geliefde op Bo Diddley geïnspireerde gitaar, door gitaarbouwer Dick Dijkman uit Delden, speciaal voor hem gebouwd, overnemen. De voorbereidingen zijn momenteel in volle gang. De bezetting van de band is compleet en vanaf september 2017 is het hele project operationeel.

De setlist is samengesteld en bevat naast de nummers van het afscheidsconcert in het Gelredome, een selectie van nummers welke een goed beeld geven van de muzikale nalatenschap van de band Normaal.

Natuurlijk alle bekende hits als Alie, Deurdonderen, Hiekikkowokan, Hummelo, Motorcross is O.H.I.O. en Oerend Hard worden gespeeld. Maar ook nummers welke de laatste jaren niet meer live ten gehore zijn gebracht door andere bands, worden door Oerend Hard gespeeld. Het gehele repertoire is met zorg uitgekozen en worden met veel respect voor de band en schrijvers gebracht.

Een optreden van deze Normaal tribute band, is een beleving met prachtige herinneringen aan de optredens van de band Normaal!