Barry Hay Flying V Formation

Wil je Barry Hay boeken voor je feest? Dan is Barry Hay Flying V Formation de band voor jouw feest! Op deze pagina vind je meer informatie met betrekking tot het boeken van bands zoals Golden Earring, Di-rect en Barry Hay Flying V Formation.

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken
Barry hay flying V Formation boeken burovoormuziek.nl

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken

Biografie Barry Hay Flying V Formation

Vier jaar nadat Barry Hay besloot een nieuw project op te starten, is het op 13 mei dan zover. Het debuutalbum van zijn Flying V Formation. Je zou kunnen zeggen dat het lang heeft geduurd. Maar niets is minder waar als je weet dat deze formatie bestaat uit DeWolff-gitarist Pablo van de Poel en de succesvolle, jonge muzikanten Jan Rooymans, Daim de Rijke en Huub van Loon. Om maar te zwijgen over alle activiteiten van Barry Hay als voorman van Nederlands meest legendarische rockband Golden Earring. Een aantal nummers was er al, en is sinds 2012 talloze malen live gespeeld. De wens om deze en nieuwe composities op te nemen bestond al langer, maar het viel niet mee om alle agenda’s op elkaar af stemmen. In de zomer van 2015 was het moment eindelijk daar. Met Di-rect bassist Bas van Wageningen als co-producent ging Barry Hay’s Flying V Formation de Basement Studio in Den Haag in.

Live band Barry Hay

Onder aanvoering van Barry Hay heeft de Flying V Formation de rauwe live-energie perfect weten te vangen op een coherent en onvervalst rock & roll album. Luister maar eens naar het openingsnummer Wait a Minute. Hiermee wordt direct de toon gezet, of het heerlijk slepende I’m Not Drowning (een cover van een onbekend akoestisch nummer van Steve Winwood). Pure rocktracks als The Machine en Turn Around en het messcherpe Razorblade. Rustmomenten zijn er ook in de vorm van een cover van het Rickie Lee Jones nummer Circle In The Sand. Of het prachtig beschouwende, bijna zes minuten durende sluitstuk Beautiful Life. Om maar eens te onderstrepen dat Barry Hay’s Flying V Formation een echte live-band is, bevat het acht nummers tellende album als bonus de twee live-tracks Firewater (bekend in het origineel van Micheal Smotherman) en de Tom Waits cover Going Out West. Beiden zijn in oktober 2012 in het Paard van Troje in Den Haag opgenomen.

Barry Hay boeken

Over de Flying V Formation zegt Barry Hay: “De Earring is mijn hart, maar dit is lachen! We are going to blow you away! Flying V Formation is in orbit!

Barry hay Flying V Formation is te boeken als live band act van 1 x 60 minuten.

Direct Barry Hay Flying V Formation inhuren, bel dan Buro Voor Muziek 088-460 8000 of vul het formulier in op deze pagina.

Foto credits by Sacha Grootjans

* Aan de samenstelling en informatie op deze pagina wordt de grootste zorg besteed. BuroVoorMuziek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BuroVoorMuziek.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie op deze pagina ten allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.

Terug naar boven