Frisz

Frisz is een Nederlandse meidengroep bestaande uit Lindsy Schuman, Samantha Klumper en Danique van Roosmalen. Tussen 2004 en 2015 trad de groep op onder de naam Djumbo. Met liedjes als “Eyahe” en “Hide and seek” wisten ze de top 10 van de Nederlandse hitlijsten te bereiken. Frisz zingt liedjes in half Engels/half Nederlands.

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken
Frisz boeken bij Buro voor Muziek

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken

Biografie Frisz

In het begin van 2005 kwam Djumbo met hun debuutalbum Jump. Naast de hitsingles “Hide and seek” en “Eyahe” stonden op het album ook de singles “The Djumbo jump” en het wat minder succesvolle “Made to love you”. Jump werd uitgegeven door het platenlabel CMM.

In de zomer van 2006 kwamen de meiden met hun nieuwe single “Boya boya bay”. Deze zomerse single was een groot succes en was tevens de titelsong van de bioscoopfilm Garfield: A Tail of Two Kitties. In november van hetzelfde jaar kwam de single “Undercover” uit. Dit was weer de titelsong van hun allereerste theatertour, De Djumbo Undercover Tour. In de zomer van 2007 brachten ze “Boy I Like Ya” uit, dat door Future Music Charts getipt werd als zomerhit.[1] Op 26 oktober brachten de meiden de single “Dit is real” uit. Begin november brachten ze hun tweede album uit, Spotlight!

Op 2 september 2009 kwam de single “Summertime in Dubai” van Djumbo uit.

Op 23 mei 2010 wou de groep de single “Chase” uitbrengen.[2] Het gelijknamige album zou aanvankelijk op 11 juni 2010 verschijnen. Ten gevolge van de voorbereidingen op een nieuw televisieprogramma en een bruiloft van Lindsy werd besloten de uitgave uit te stellen.

Daarna zou het nieuwe album Chase op 18 juni 2010 verschijnen, maar het album is voor de tweede keer uitgesteld. Op meerdere webshops staat nu dat de nieuwe release datum 6 augustus is en dit is ook door het management bevestigd. Het album is inderdaad uitgekomen op 6 augustus.

Intussen had Djumbo een nieuwe theatershow, maar die is al beëindigd.

Op de officiële Djumbo website was in februari 2011 bekend gemaakt dat Svenja vertrekt bij Djumbo. Het liep de laatste tijd al niet meer zo lekker tussen de drie en uiteindelijk is nu besloten dan Svenja weg gaat. Svenja zegt dat ze na 7 mooie jaren toe is aan een nieuwe uitdaging en ze wil verder groeien. Ze wenst Lotte, Lindsy en het nieuwe lid het allerbeste toe

Toen Svenja vertrok hebben Lindsy en Lotte gezegd dat ze door wilden gaan met Djumbo. Ze hebben een nieuw lid gevonden. Die werd op zaterdag 15 Januari ‘Wie wordt het nieuwe lid van Djumbo’ show bekend gemaakt door middel van een magische act. Het nieuwe lid van Djumbo is ‘Samantha Klumper’. Samantha is 24 jaar, heeft meegedaan aan het derde seizoen van Popstars en zat eerder in de girlband Centerfold. Samantha houdt erg van zingen en dansen. De droom om daar in verder te kunnen wordt nu werkelijkheid door bij Djumbo te komen. Lindsy en Lotte zijn erg blij met deze waardige opvolger van Svenja.[3]

In april 2011 reisden de meiden naar Turkije om hun nieuwe videoclip op te nemen. De single SOS kwam in mei 2011 uit.

* Aan de samenstelling en informatie op deze pagina wordt de grootste zorg besteed. BuroVoorMuziek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BuroVoorMuziek.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie op deze pagina ten allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.

Terug naar boven