Nick & Simon

Nick & Simon boeken betekend een show met alleen maar de allergrootste hits! Deze sympathieke muzikale mannen uit Volendam zorgen ervoor dat er nog lang wordt nagepraat over uw evenement! Buro Voor Muziek is het boekingsbureau waar u  betrouwbaar en snel alle artiesten, bands en acts kunt inhuren. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Nick & Simon.

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken
Nick & Simon boeken duo inhuren

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken

Biografie Nick & Simon

Het verhaal van Nick & Simon en hun weg naar succes had een jongensboek kunnen zijn. Gewapend met Engelstalige covers van onder meer Simon & Garfunkel krijgt het zangduo steeds meer bekendheid in en rond Volendam. Daarnaast weet Nick 11e te worden in het programma Idols en schrijft Simon nummers met en voor Jan Smit.  Als ‘vrienden van’ komen Nick & Simon regelmatig aan bod in de realitysoap Gewoon Jan Smit. Manager Jaap Buijs pikt de zangers op.  In overleg wordt besloten dat de jongens als Nederlandstalig duo verder gaan. De eerste single Steeds Weer knalt in 2006 meteen de radio playlists en hitlijsten in. Net als de opvolger Verloren. Het debuutalbum Nick & Simon komt in mei van dat jaar op nummer 10 binnen in de Mega Album Top 100 en levert ze een originele Rembrandt Award op. Ook de andere singles van de cd, Vaarwel Verleden/De Soldaat en Herwinnen, scoren goed. Een nieuwe hit act is geboren!

Binnen een jaar zijn Nick & Simon al niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. In januari van 2007 ontvangen ze een Zilveren Harp, later dat jaar gevolgd door de allereerste TMF Borsato Award. Hun single Kijk Omhoog komt binnen op nummer 2 in de Single Top 100 en is hun grootste hit tot dan toe. Pak Maar Mijn Hand komt zelfs binnen op nummer 1!

Het tweede album Vandaag komt op nummer 1 binnen in de Album Top 100 en levert een tweede Rembrandt Award op. Het album krijgt op de dag van verschijnen al de gouden status en is inmiddels vier keer platina.

Nick & Simon TV carrière

In 2007 zijn Nick & Simon te zien in maar liefst drie realitysoaps. Naast Gewoon Jan Smit krijgen ze hun eigen serie Nick & Simon bij de TROS op Nederland 1. Bovendien begint in dat jaar De Zomer Voorbij, het inmiddels jaarlijks terugkerende programma waarin de jongens met Volendamse vrienden Jan Smit, 3JS, Kees Tol en wisselende muzikale gasten op een zomerse bestemming lol én muziek maken. Met Rosanne schieten Nick & Simon in 2008 voorgoed de onsterfelijkheid in. Het aanstekelijke nummer staat in totaal maar liefst 55 weken in de Single Top 100 en is in 2008 het meest gedraaide nummer in de Nederlandse horeca.

Boekingen Nick & Simon

Het jaar erop slaat het hit duo meer records aan diggelen. Zo brengen ze in 2009 maar liefst vier nummer 1-hits uit: Vallende Sterren, De Dag Dat Alles Beter Is, Lippen Op De Mijne en Het Masker. Het is de eerste keer dat een artiest van Nederlandse bodem dat aantal binnen een jaar haalt. De singles komen van het derde album Luister, inmiddels tweemaal platina.

Een grote droom van Nick & Simon komt uit als ze in mei twee keer voor een uitverkocht Ahoy in Rotterdam staan, met de dvd Overal – Ahoy 2009 als resultaat.

Bovendien beginnen Nick & Simon aan een nieuw televisieavontuur: ze worden coaches in het programma The Voice Of Holland van John de Mol. De kijkcijfers breken alle records en hun populariteit neemt een vlucht als nooit tevoren.

Een nieuwe, grote uitdaging komt voor de zangers met Symphonica In Rosso. Nick & Simon staan in oktober 2011 vier keer in een bomvol GelreDome in Arnhem, met naast hun eigen band ook Guido’s Orchestra.. Ruim een maand later verschijnt de cd/dvd, die inmiddels dubbel platina is. Eerder dit jaar pakken Nick en Simon hun rol als coaches weer op in The Voice Kids en de TROS zendt op zaterdagavond hun eigen programma Nick Tegen Simon uit, een muzikale strijd met verschillende gasten, gepresenteerd door Katja Römer-Schuurman. Maar het succes van de Volendammers houdt niet op bij hitlijsten en televisieshows. Drie jaar lang zijn ze de meest geboekte act van Nederland.

Nick & Simon boeken

September 2012 verscheen het nieuwe Nick en Simon album “Sterker” dat direct als gouden plaat op de eerste plaats in de albumlijsten binnenkwam. In de tv-serie The Caribbean Dream gingen Nick & Simon wederom de grenzen over om hun dromen na te jagen. Dit jaar in ‘The Caribbean’ en onder de leiding van goede vriend en manager Kees Tol! Het was direct een cultureel en muzikaal begin van 2014. Succes over de grenzen smaakte naar meer, maar de jongens zochten het hierna dichter bij huis en brachten een Duitstalig album “Ein Neuer Tag” uit met hierbij de single ‘Frei’. Ook gaven de mannen een uniek concert in Lotto Arena Antwerpen.

Vanaf 2015  hebben de mannen jaarlijks een succesvolle theatertour. Daarnaast zijn Nick & simon veel te zien in diverse tv producties zoals Lekker Nederlands, The Voice etc.

Nick & Simon zijn te boeken als tape act van 1 x 30minuten maar de voorkeur heeft een live optreden met eigen band in een show van 60 minuten.

Wilt u direct Nick & Simon boeken? Klik op het boekingsformulier of neem contact met ons op 088-4608000

Foto: Mark Uyl

* Aan de samenstelling en informatie op deze pagina wordt de grootste zorg besteed. BuroVoorMuziek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BuroVoorMuziek.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie op deze pagina ten allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.

Terug naar boven