St Tropez band

St.Tropez vh Go Back to the Zoo boeken?

St. Tropez is een nieuwe Yachtpunk band uit Amsterdam. De leden van Go Back To The Zoo besloten om een nieuwe band te beginnen, met nieuwe muziek. De vorig jaar uitgebrachte Ep werd meteen opgepikt door hippe, Engelse muziek blogs als DIY en NME. Sindsdien maakt St.Tropez veel indruk met hun live shows. Van de popronde tot Noorderslag en op vele festivals in binnen- en buitenland. Op 26 Augustus 2017 komt de self titled debuut plaat uit welk wordt ondersteund door een tour in Nederland.

Direct St.Tropez boeken, bel dan Buro Voor Muziek 088-460 8000 of vul het formulier in op deze pagina.

St. Tropez boek je bij Buro voor Muziek

St.Tropez band boekingen

,,Een heel onverantwoordelijk besluit.” Anders kan Lars Kroon het niet zeggen. Sinds 2016 is zijn band Go Back to the Zoo opgeheven. Het kwartet, dat vier 3FM Awards won, een gouden plaat aan de muur had en op het hoofdpodium van Pinkpop optrad, heet nu St. Tropez. Kroon is van bassist aan de zijkant van het podium nu frontman geworden.

,,We zijn echt een nieuwe band,” benadrukt Kroon. ,,Onze muziek is anders, meer richting punk en garagerock. We beginnen bewust weer bij nul, spelen geen repertoire van Go Back to the Zoo meer. We willen graag dat mensen ons helemaal onbevooroordeeld tegemoet treden. Daarom zijn we met St. Tropez ook begonnen met optredens in het buitenland.”

St. Tropez speelt, met Cas Hieltjes nu als gitarist in plaats van zanger, op Noorderslag. In de kelder van de Oosterpoort. Het is het eerste grote Nederlandse optreden van de nieuwe formatie.
Het contrast met het toppunt van de roem van Go Back to the Zoo kan amper groter. Kroon blikt terug op de avond, in april 2011, waarop het net gedebuteerde viertal werd gekroond tot beste band van Nederland (een titel die een jaar later werd geprolongeerd). ,,Een geweldige avond. We wonnen en traden daarna nog op in een uitverkocht Paradiso. Het tochtje daarnaartoe maakten we in een limousine. Fucking cool natuurlijk.”

Maar wat met elke verovering langzaam verloren ging, was de spanning van de jongehondengroep die zijn plek moest bevechten. ,,De veilige keuze was geweest Go Back to the Zoo helemaal uit te melken, maar het dreigde saai te worden, steeds weer hetzelfde rondje in Nederland. Nu komen we op nieuwe plekken, slapen in het buitenland weer bij vrienden op de vloer. Die frisse energie doet ons allemaal erg goed.”

St.Tropez  boeken

Het idee om met z’n vieren simpelweg een nieuwe band op te richten, ontstond direct na het verschijnen van Zoo, het derde album van Go Back to the Zoo. ,,We schrijven alle vier songs. Voor elk album hielden we zeker twintig liedjes over. Die weken af van het gemiddelde, maar waren eigenlijk te goed om niet te gebruiken. Dat is de belangrijkste reden: we hebben de muziek gevolgd.”

Terug naar boven