Berget Lewis

Berget Lewis (1971) is een Nederlandse zangeres van Surinaamse komaf. Op jonge leeftijd begon zij als a capella-zangeres en ging in 1986 op tournee door de Verenigde Staten met een gospelkoor. Lewis begon haar professionele zangcarrière als achtergrondzangeres bij Total Touch en maakte deel uit van Candy Dulfer's Funky Stuff en de band van Ruth Jacott. Later trad zij op in de theatershow van Angela Groothuizen en Julya Lo'ko (2004) en de kerstshow van Karin Bloemen. In 1998 richtte zij The Berget Lewis Gospel Train op. Met Edwin Evers won Lewis in 2007 het programma Just The Two Of Us en samen traden zij op tijdens het concert van De Toppers in de Amsterdam ArenA. Na het uitbrengen van de single It Don't Matter (uit de film Bolletjes Blues), kwam haar debuut album Finally uit in 2007.

Met haar krachtige volume als handelsmerk is Berget Lewis al vele jaren een vaste waarde op menig (bedrijfs)evenement. Binnen Total Touch groeide Berget uit tot de meest succesvolle nationale souldiva. 
Internationaal deelde ze het podium met grootheden als Van Morisson, Dave Stewart en Maceo Parker.
Berget wordt veelvuldig uitgenodigd voor muzikale tv shows als solist of als jurylid o.a. in het nieuwe programma ‘My Name is Michael’.

Berget Lewis live met orkest of met tape; een dijk van een optreden.