Edsilia Rombley

Edsilia Rombley is een souldiva met een fijn oor voor goede songs, ze is nog altijd ‘Hemel en aarde’ en ze is vooral zangeres en helemaal zichzelf – of ze nu in het Nederlands of in het Engels zingt, met een band in het theater, met een jazzpianist of met een groot orkest.

Edsilia Rombley boeken voor een optreden ? Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het inhuren van Edsilia Rombley.

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken
Edsilia Rombley boeken zangeres

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken

Biografie Edsilia Rombley

Edsilia Rombley (1978) begint op haar vijftiende als zangeres van de R&B-act Dignity. Als ze zeven jaar later eerst de Nederlandse en daarna de Europese Soundmixshow wint, neemt haar carrière een vlucht. Met haar ‘Hemel en aarde’ wordt ze in 1998 vierde op het Eurovisie Songfestival. Na dat succes neemt ze Edsilia en Face to Face op, twee Engelstalige albums. Edsilia wordt geproduceerd door het vermaarde duo Fluitsma en (X Factor-jurylid) Van Tijn. Face to Face, haar eerste samenwerkingsproject met Tjeerd Oosterhuis, bevat onder meer een duet met zijn zus Trijntje.

In 2002 wordt Edsilia Rombley genomineerd voor een Edison Award als Beste Zangeres Nationaal. Ze tourt in binnen- als buitenland met jazzpianist Michiel Borstlap, met wie ze ook op het North Sea Jazz Festival aantreedt. Ook verzorgt ze het voorprogramma van Lionel Ritchie tijdens een tour in de Benelux, en ze deelt het podium met Karin Bloemen in haar Kerstshow.

Op Meer dan ooit manifesteert Edsilia zich letterlijk meer dan ooit. Zo schrijft ze een groot deel van de teksten en is ze met producer Tjeerd Oosterhuis, met wie ze inmiddels getrouwd is, sterk betrokken bij het schrijven, arrangeren en produceren van de songs.  In januari 2007 startte de Meer dan ooit tour. Edsilia doet in drie maanden tijd niet minder dan 40 shows, en het album haalt de top 10. In hetzelfde jaar is ze bij Paul de Leeuw te zien en te horen in Symphonica in Rosso, werkt ze met Solomon Burke en krijgt ze van de NOS het verzoek om voor de tweede keer ons land te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Daar gaat ze natuurlijk graag op in, en haar ‘On Top Of the World’ staat wekenlang in de top 40.

Als Edsilia Rombley niet langs die theaters trekt, is ze ongetwijfeld elders actief. Met haar eigen projecten, als gastsolist, bij grote evenementen en in allerlei bezettingen: ‘Van al die uitstapjes leer ik elke keer weer. Ze geven steeds meer diepte aan wat ik doe.’

Edsilia Rombley boeken?

Edsilia Rombley is te boeken als tape-act (incl. 2 danseressen), met pianist, klein akoestisch en als gastsoliste met andere bands/orkesten en muzikale gezelschappen. Maar ook met haar eigen All Female Band bestaande uit een 5 koppige vrouwelijke bezetting.

Direct Edsilia Rombley boeken? Bel 088-4608000 of vul het formulier in op deze pagina.

Photo credits: Nico Swartz

* Aan de samenstelling en informatie op deze pagina wordt de grootste zorg besteed. BuroVoorMuziek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BuroVoorMuziek.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie op deze pagina ten allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.

Terug naar boven