Christian Farla

Op 8 jarige leeftijd begint de in Rotterdam geboren Christian Farla met goochelen. Zijn opa Piet Farla, zelf goochelaar, doet Christian een goocheldoos cadeau. Met zijn zelfgemaakte trucs treedt hij op voor verjaardagsfeestjes van klasgenootjes en steelt hij de show op locale talentenjachten. Voor zijn 11de verjaardag krijgt hij 2 koffers vol met goocheltrucs en repertoire van zijn opa. Christian treedt in zijn voetsporen als hij op 12-jarige leeftijd zijn eerste prijs wint tijdens het junioren goochelkampioenschap in theater De Tamboer te Hoogeveen. Christian heeft nu nog maar 1 doel voor ogen, illusionist worden!  

Na de middelbare school reist hij in zijn grote vakanties mee met het circus en leert de fijne kneepjes van het artiesten- en variétévak. Na zijn diensttijd leert hij in 1992 tijdens een optreden de sexy danseres Bianca van den Ende kennen. Samen groeit de liefde voor magie en een nieuw illusionistenduo ontstaat in showbizzland. De komende jaren worden zij volop met hun illusieshow geboekt voor bedrijfsfeesten, productpresentaties en openbare evenementen. Sinds deze samenwerking zijn ze onafscheidelijk. In 1993 wordt het duo Nederlands Kampioen Illusie tijdens het Nederlands Kampioenschap Magic in Zwolle. In 1996 tekenen zij hun eerste grote contract bij Joop van den Ende Evenementen en verzorgen talloze illusieshows in studio 1 en 7 in Aalsmeer (later showbizz city.

In 1999 en 2001 wordt er wederom een 1ste prijs behaald tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Magic en Christian ontvangt de felbegeerde 'Henk Vermeiden Trofee' (de hoogst haalbare onderscheiding tijdens het concours). In 2002 staan zij ruim 80 keer op de planken tijdens de Zonnebloemtournee met zanger Bill van Dijk. Hier worden zij gespot door Frank Wentink die het duo een 2-jarig contract aanbiedt in zijn dinnershow in studio 21, Hilversum. Daar groeit het duo letterlijk uit tot een wereldact. De directie van de Efteling ziet in het duo de opvolgers van Hans Klok als magiërs in hun 'Wonderlijke Efteling Show'. Samen met Frank Wentink worden er nieuwe illusieacts ontwikkeld voor dit megaproject van 7 maanden, 7 dagen per week. De creatieve inbreng heeft meteen resultaat en de show wordt internationaal bekroond met de IAAPA Big E Award 2003 voor de beste attractiepark show ter wereld. 

Met een gezamenlijk aantal van ruim 2000 shows in 'The DinerShow Of The Centuries' in Studio 21 en 'De Wonderlijke Efteling Show', bereiken Christian Farla en Bianca in 2003 en 2004 een razend enthousiast miljoenenpubliek. Het wereldberoemde illusionistenduo Siegfried en Roy nodigt in 2005 het illusionistenduo uit voor een optreden in Las Vegas. De illusieshow wordt met extra assistentes en showgirls uitgebreid en Christian's nieuwe act 'The Switch' gaat in première in Las Vegas. Gast in het publiek en collega David Copperfield is bijzonder onder de indruk van het optreden van Christian en verleent Christian de exclusieve performance rights voor enkele van zijn illusieacts. Met deze superdeal in de "pocket" start de voorbereiding voor een Nationale theatertournee genaamd 'Illusions from Las Vegas'. 20 succesvolle shows volgen en in 2006 haalt Christian de wereldpers als de I.M.S. te New York hem als eerste Nederlandse illusionist bekroond met de Oscar van de magie, de 'Merlin Award Magician of the Year'. 

Talloze Nationale- en Internationale tv-optredens volgen. Inmiddels heeft Christian Farla zijn naam als "master illusionist" in de internationale showbizz met nadruk gevestigd en behoort thans tot de wereldtop als het gaat om magie en illusieshows. 

Christian Farla ontvangt in april 2007 in het 'Lido de Paris de Champion the Europe de Magie' opnieuw een internationale prijs. In september 2007 start zijn tweede theaterseizoen met een wervelende avondvullende show 'Illusions from Las Vegas' langs de Nederlandse theaters.

In 2009 stond Christian Farla met zijn Magic Show 'Christian Farla Live' in Walibi World, waar hij uiteindelijk de 'IAAPA Big E Award'  in ontvangst mocht nemen in Las Vegas. Daarnaast ontving Christian in 2009 de 'Merlin-Award' voor Best International Magic Show of the Year. 

Anno 2011/12 is Christian een gelouterde Master Illusionist met shows in pretparken en theaters all over the world.
Wat u niet ziet en toch gebeurt is  de wereld van Christian Farla.Prijslijst:

OmschrijvingBijzonderhedenPrijs
januari t/m decembermaandag t/m zondagop aanvraag, diverse showmogelijkheden