3JS

3JS boeken

3JS boeken voor een optreden? Op deze pagina vindt u de meest actuele informatie over de 3JS. Dit jaar is het precies tien jaar geleden dat de Volendammers hun eerste Nederlandstalige single in Nederland uitbrachten. Op zaterdag 28 oktober wordt dit 10-jarig bestaan uitgebreid gevierd in Afas Live in Amsterdam.

Wilt u direct de 3JS of een andere band boeken? Klik op het boekingsformulier of neem contact met ons op.

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken
3Js Artiesten Volendam Boeken

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken

Wie zijn de 3JS?

Het is precies tien jaar geleden (februari 2007) dat Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte als de 3JS landelijk uitgingen met hun eerste single, na een aanlooptijd van nog eens tien jaar die voor de heren van levensbelang was geweest. Door het spelen in vele verschillende (Engelstalige) bands leerden ze muziek te maken in zoveel mogelijk stijlen. Deze kennis en ervaring kwamen uiteindelijk samen in het repertoire van 3JS. Een op akoestische instrumenten gebaseerde folk-pop-sound die vervolgens uitwaaierde naar vele andere stijlen met als belangrijke gemene delers de Nederlandse taal en de stem van zanger Jan Dulles.

Door hun deelname aan tv-programma’s als De Zomer Voorbij, De Beste Zangers van Nederland en ook de vele items bij programma’s als DWDD hebben de 3JS zich al van alle muzikale kanten kunnen laten zien en ondertussen zijn ze met hun eigen muziek nooit meer van de radio weggeweest. Negen studioalbums waarvan er vier de gouden status behaalden, in tien jaar tijd, is bewonderenswaardig te noemen.

Zo vader, zo zoon

In 2012 verliet gitarist/componist Jaap de Witte de band vanwege een spieraandoening in zijn hand waardoor het gitaarspelen hem onmogelijk werd gemaakt. Zijn zoon Jan de Witte nam het stokje over met verve. Jan de Witte is na de afgelopen vijf jaar niet meer weg te denken en heeft zich naast zijn rol als gitarist ook als mede-componist ruimschoots bewezen.

Terug naar boven