Ancora

Winnaar van de Koos Alberts Award 2016!

Ancora boeken 

Ancora boeken voor een optreden? Op deze pagina vindt u de meest actuele informatie over Ancora. De vergeten parels van de zee… shantypop gecombineerd met Ierse folkmuziek op een poppie 2017 manier. Winnaars van de beste videoclip voor ” Vrij als de wind”, de Koos Alberts award voor beste groep en een Gouden Award voor “Vrij als de wind”

Wilt u de Volendamse groep Ancora of een andere band boeken? Klik op het boekingsformulier of neem contact met ons op.

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken

Wie zijn Ancora

Het is begin 2013, wanneer Ancora aanklopt bij Jan Smit. Ze leggen uit dat ze van plan zijn een album op te nemen en vragen hem of hij bereid is mee te denken en het album op zijn eigen label uit te brengen.

Jan heeft aanvankelijk zijn twijfels, maar na overleg met zijn trouwe, onafscheidelijke raadgever Jaap Buijs, besluit hij zijn fiat te geven. De unieke mix van Shantymuziek, Irish folk en een flinke dosis pop, waar Ancora mee op de proppen maakt ook enthousiasme los bij de media en bij een grote hoeveelheid muziekliefhebbers.
Niet voor niets debuteert Ancora najaar 2013 op de nummer één positie van de GFK Album Top 100. In 2015 verschijnt de opvolger Voorbij De Horizon, dat eveneens gelijk op nummer één belandt. Ook in 2016 slaagt Ancora erin om die begerenswaardige nummer één positie in de wacht te slepen. Dan met hun derde album: Door Weer En Wind.

Shanty, pop en Irish folk

Het is Ancora gelukt een lang vergeten muziek traditie opnieuw leven in te blazen, met een 2016 sound, een mix van shanty, pop en Irish folk. Ancora heeft daarmee de liedjes van de zee een nieuwe impuls gegeven.

Het “gevoel” van varen over de grote zeeën maakt de muziek breed en zeer toegankelijk.
Laat je meeslepen door Ancora en de magie van de zee. Stap aan boord en………zing mee!!

Welkom aan boord en vaar gerust mee!

Ancora is: Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Patrick van Bree.

* Aan de samenstelling en informatie op deze pagina wordt de grootste zorg besteed. BuroVoorMuziek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BuroVoorMuziek.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie op deze pagina ten allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.

Terug naar boven