• Ruim aanbod
 • Snelle reactie
 • Laagste prijs
 • Meer dan 50 jaar ervaring
Klanten beoordelen ons met een 9,4

De Jeugd van Tegenwoordig

De Jeugd Van Tegenwoordig Boeken?

Meer informatie over De Jeugd van Tegenwoordig

De Jeugd van Tegenwoordig boeken? Kort ook wel De Jeugd genoemd, is een Nederlandse rapformatie, die in 2005 bekend werd met Watskeburt?! De leden van de groep zijn Willie Wartaal, Vieze Fur en Faberyayo en hun vaste producent is Bas Bron.

De stijl van de groep kenmerkt zich door beats met sterke invloeden uit de elektronische muziek. Op deze pagina vind je meer informatie met betrekking tot het boeken van De Jeugd van Tegenwoordig.

De groep heeft zijn oorsprong in een project van Bas Bron om nummers te produceren met raps van verschillende Nederlandse rappers. Bron maakte al eerder met onder andere Pepijn Lanen Nederlandstalige rapmuziek als ‘De Spaarndammerbuurtkliek’.

Nadat watskeburt een populair straattaalwoord werd in Amsterdam, besloten de twee een nummer rond dit woord op te nemen, aanvankelijk vooral bedoeld voor vrienden. Freddy Tratlehner, die Lanen al kende als rapper en deel was van de groep die het woord gepopulariseerd had, kwam met een gemeenschappelijke vriend naar de studio voor de opnames en er werd besloten dat hij mee zou rappen in het nummer.

Watskeburt?!

Tratlehner was al bevriend met Olivier Locadia en vormde samen met hem het rapduo Baksteen. Locadia rapte niet op Watskeburt?!, maar nam later met Bron en Tratlehner het nummer Voorjekijkendoorlopen op. Bron besloot vervolgens om met de drie een album op te nemen, in plaats van met een steeds wisselende samenstelling van rappers.

De naam ‘De Jeugd van Tegenwoordig’ is afgeleid van een T-shirt dat de broer van Lanen droeg, waarop de naam stond afgedrukt. Bij de interviews rond het uitbrengen van Watskeburt?! verkondigde De Jeugd graag onzin over hun ontstaansgeschiedenis. Zo zou Lanen de tekst van Watskeburt?! in de metro hebben gevonden.

De biografie die het nummer bij verschijnen vergezelde, meldt dat de drie elkaar bij een auditie voor Idols hebben ontmoet. Dit onwaarschijnlijke gegeven werd in enkele media zelfs braaf overgenomen, deels omdat de drie er in interviews vaak alleen maar wat schepjes bovenop deden. Watskeburt?! werd een grote internethit en kwam uit op het Label Magnetron Music van Kostijn Egberts dat een samenwerking aanging met het Label Top Notch.

De Jeugd Van Tegenwoordig werd razendsnel bekend en in dezelfde week dat Watskeburt?! op 1 in de Single Top 100 kwam, stond de groep in het voorprogramma van Snoop Dogg in Ahoy. In augustus van datzelfde jaar stonden ze ook op Lowlands. Hun tweede single heet Voorjekijkendoorlopen. Een maand voor die uitkwam werd de track al als ringtone uitgebracht, een unicum.

 

Prijscategorie: Op aanvraag
Populariteit: Populair
Advies of hulp nodig?

Neem dan contact op met één van onze entertainment experts.

Boeken of meer informatie?

  Overige informatie De Jeugd van Tegenwoordig

  Gelegenheden
  • Buitenpodium
  • Discotheek
  • Feesttent
  • Festival
  Sfeer
  • Anders dan Anders
  • Meezingers
  • Puur Genieten
  Werkgebied
  • Heel Nederland

  * Aan de samenstelling en informatie op deze pagina wordt de grootste zorg besteed. BuroVoorMuziek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BuroVoorMuziek.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie op deze pagina ten allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.