Guus Meeuwis

Guus Meeuwis boeken? Met een koffer vol bekroonde platen en een recordaantal stadionconcerten op zijn naam, is Guus Meeuwis een van de grootste artiesten van ons land.

Buro Voor Muziek is het artiestenbureau waar u alle top artiesten zoals Guus Meeuwis, Marco Borsato, Anouk en vele andere artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het inhuren van zanger Guus Meeuwis.

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken
Guus Meeuwis boeken of inhuren burovoormuziek.nl

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken

Biografie Guus Meeuwis

Met een koffer vol bekroonde platen en een recordaantal stadionconcerten op zijn naam, is Guus Meeuwis een van de grootste artiesten van ons land. Zijn verhaal begint in 1994 als hij uit het niets op #1 in de hitlijsten opduikt. Dit was  met een liedje dat hij in eerste instantie voor zichzelf had willen houden. Ruim 20 jaar en 45 stadionconcerten later niet meer weg te denken uit de Nederlandse top. Hij behoort tot de absolute top van de makers van het Nederlandse lied!

Ligt de nadruk tijdens de zeven turbulente jaren met zijn begeleidingsband Vagant (1994-2001) nog op de feestnummers, op zijn soloalbums vertolken luisterliedjes de hoofdrol. Ook is er plaats voor stevige uptempo nummers waar het goede humeur de toon bepaalt.

Groots met een zachte G


Dat het publiek de muziek van Meeuwis weet te waarderen, blijkt uit de stadions die hij al meer dan een decennium uitverkoopt. In 2006 gaat een jongensdroom in vervulling als hij voor het eerst concerten geeft in het Philips Stadion in Eindhoven. Inmiddels heeft de zanger al meer dan 1,5 miljoen bezoekers bij zijn Groots met een zachte G concerten mogen verwelkomen. De concerten zijn uitgegroeid tot het grootste jaarlijkse muziekevenement van een solo artiest in Nederland. De zomer van 2017 zal wederom als vertrouwd in het teken staan van Groots met een zachte G.  Guus zal de grondveste van ‘zijn’ voetbalclub PSV weer laat schudden tijdens de twaalfde editie. De teller komt daarmee te staan op 49 stadionconcerten.

Om te laten blijken hoezeer hij het waardeert dat de fans hem al jaren opzoeken in Eindhoven, trekt Meeuwis er regelmatig op uit met zijn Groots met een zachte G circus om zijn fans te bezoeken in andere windstreken. Eerst met een speciale editie waarmee hij in 2009 en 2010 in het Abe Lenstra stadion in Heerenveen neerstrijkt. Later met een spin off op de eilanden Curaçao en Texel. Het meest recente uitstapje maakt Meeuwis in december 2016 als hij in  Amsterdam tijdens Groots met een zachte G – De Wintereditie in de Ziggo Dome.

Boekingen Guus Meeuwis

Zowel op zijn albums als live klinkt Guus gul en trefzeker tegelijk. Niet alleen het publiek waardeert dit, de erkenning voor Guus als artiest komt ook uit officiële hoek. In zijn prijzenkast is vrijwel elke trofee te vinden.

In 2011 maakt Guus officieel de stap naar TV. Eerst als teamcaptain bij Ik Hou van Holland. Later als presentator van Meeuwis & De Mol maken vrienden. En als coach in The Voice of Holland.

Dat Guus het verleggen van zijn grenzen niet altijd figuurlijk neemt maar soms ook letterlijk, blijkt eens te meer uit de keuze voor zijn concertlocaties. Van het Rijksmuseum waar hij het eerste popconcert ooit geeft in het huis van de Hollandse Meesters tot een optreden in de prestigieuze Royal Albert Hall in Londen waar tot dan niet eerder een Nederlandstalige artiest heeft gestaan. Dit buitenlandse avontuur smaakt naar meer en wordt aangevuld met een optreden in Parijs in de legendarische L’Olympia, ditmaal samen met cabaretier Youp van ‘t Hek.

Nieuw label, nieuw album

Recentelijk heeft de zanger zijn management- en productiehuis “MODESTUS” uitgebreid met een eigen platenmaatschappij. Zodoende heeft hij niet alleen zijn management en live activiteiten in eigen beheer, maar ook zijn muziek.

Het nieuw album, en tevens eerste album dat hij volledig in eigen beheer gaat maken, wordt medio april 2018 verwacht.

Guus Meeuwis boeken

Guus is als tape act van 1 x 30 minuten of live met eigen band voor een show van 60 minuten te boeken.

Direct Guus Meeuwis boeken? Neem vrijblijvend contact op >> 088-460 8000

* Aan de samenstelling en informatie op deze pagina wordt de grootste zorg besteed. BuroVoorMuziek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BuroVoorMuziek.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie op deze pagina ten allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.

Terug naar boven