Kraantje Pappie

Bekend van hits zoals ‘Waar is Kraan’, ‘Feesttent’, ‘Weekend’. Na de release van Waar Is Kraan en zijn debuutalbum Crane I leerde het grote publiek Kraantje Pappie kennen. Kraantje Pappie is bekend door hits als Weekend, Wat nou als het lukt, Feesttent, Met z’n Tweeën, Mijn Nacht en Handen Omhoog. De messcherpe flows en humoristische teksten van Kraantje ondersteund door de producties van Nightwatch (Noisia) blijken een gouden (en platina) combinatie te zijn. Deze ingrediënten versterkt door het energieke karakter van Kraan maken de liveshows erg gewild en succesvol in menig line up. Zo speelde hij op grote festivals als Rock Werchter, Tomorrowland, Lowlands, Solar, Noorderslag, Pinkpop en Dutch Valley.

Kraantje Pappie boeken voor een optreden? Op deze pagina vind je meer informatie met betrekking tot het boeken van Kraantje Pappie.

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken
Kraantje pappie boeken

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken

Biografie Kraantje Pappie

Kraantje groeide op in Rozenburg in de buurt van Rotterdam en volgde de middelbare school in Groningen. Vanwege zijn succesvolle judocarrière woonde hij vervolgens een tijd in Haarlem. Als rapper vertegenwoordigt Kraantje Pappie de stad Groningen. Over de oorsprong van de naam Kraantje Pappie vertelt hij in verschillende interviews uiteenlopende verhalen.

In 2007 won Kraantje de Groningse hiphopcompetitie Before the fame awards.
Hij was in 2008-2009 werkzaam als stagedocent op de Michaelschool te Groningen.
In 2013 debuteerde Kraantje Pappie als televisiepresentator en mocht hij samen met Geraldine Kemper het tweede seizoen van het BNN-programma ‘The Next MC’ presenteren, waarin op zoek wordt gegaan naar aanstormend hiphop-talent in Nederland. Het jaar daarop ging Kraantje door met presenteren bij het televisienetwerk BNN. Hij maakte deel uit van de groep presentatoren van het Nederland 3-programma De Social Club. Ook als presentator gebruikt hij de naam Kraantje Pappie.

In 2016 heeft Kraantje Pappie ook meegedaan aan het populaire programma Expeditie Robinson.
Op 28 oktober 2016 verscheen de afsluiter van het Crane drieluik die wederom is geproduceerd door Nightwatch en wordt uitgegeven op het label Noah’s Ark. Met de aftrap van de nieuwe live show op de Zwarte Cross, een clubtour met al op voorhand uitverkochte zalen en singles op de radio maakt Kraan zich klaar voor een groots festivalseizoen in 2017.

Direct Kraantje Pappie boeken? Bel dan 088-4608000

* Aan de samenstelling en informatie op deze pagina wordt de grootste zorg besteed. BuroVoorMuziek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BuroVoorMuziek.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie op deze pagina ten allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.

Terug naar boven