Loïs Lane

Geïnspireerd door Aretha Franklin en The Supremes.  De zusjes Klemann hebben altijd gekozen voor muziek die recht uit hun hart komt, ondanks de mogelijkheden om een grote commerciële act te worden. Dat is de reden dat ze na 20 jaar nog steeds muziek maken. Lois Lane boeken voor uw feest? Op deze pagina vind je meer informatie met betrekking tot het inhuren van zangduo Lois Lane.

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken
Lois Lane boeken- burovoormuziek.nl

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken

Biografie Lois Lane

Lois Lane is opgericht door Monique Klemann en haar vriend Tijn Touber. Met Precious handhaaft de band zich moeiteloos als een van de meest sensationele live-acts van het moment. De jaren van intensief touren monden uit in de opnamen van een live-album in 1993.

In 1995 komt ‘Fireflight’ uit. Op dit door Bart van Poppel en Slyde Don Cher geproduceerde album klinkt Loпs Lane wederom totaal anders. Meer retro-georiënteerd, wat ook op de hit ‘Tonight’ goed is te horen.

Boekingen Lois Lane

Geïnspireerd door haar idolen Aretha Franklin en The Supremes ontwikkelt zij een soulvol stemgeluid dat de stevige muziek van de band ideaal aanvult.

In 1985, na het wegvallen van de achtergrondzangeres vraagt Monique haar zus Suzanne of zij de band voor een optreden van de Grote Prijs wil versterken. De zussen staan voor het eerst samen op de planken. Zo wordt de karakteristieke sound van de band geboren. De eerste single ‘Break it Up’ uit 1987 blijkt een onverwacht succes. Het staat enige weken in de tipparade. Zo verwerft de band zich een plaatsje in de Hollandse popscene.

In 1988 krijgt Lois Lane met ‘Amsterdamned’, de titelsong van de gelijknamige film van Dick Maas z’n eerste hit.

In 1990 verschijnt ‘Fortune Fairytales’, waarvan het gelijknamige nummer op single wordt uitgebracht. Het is met ‘I Wanna Be’, de tweede single dat de band opnieuw in een stroomversnelling raakt, wanneer Prince contact met de band zoekt. ‘I wish I’d written that song’, vertrouwt hij ze toe. Hij nodigt de band uit als support-act voor zijn Europese ‘Nude’-tour, met als hoogtepunt een serie optredens in een uitverkochte Wembley Arena in Londen.

‘Precious’, dat in 1992 verschijnt, laat een ander Lois Lane horen. Natuurlijk springen de bijdragen van Prince, de singles ‘Sex’ en ‘Qualified’ in het oog, maar meer nog is de band tevreden over de eigen sound, ontstaan na uren zwoegen op een zolderkamertje in Amsterdam.

Met ‘Hear me out’ (2000) bewijst Loпs Lane mee te groeien met de ontwikkelingen binnen de popmuziek, zonder iets van de allure en de typische Lois Lane-sound te verliezen.

Lois Lane boeken

De zusjes Klemann hebben altijd gekozen voor muziek die recht uit hun hart komt, ondanks de mogelijkheden om een grote commerciële act te worden. Dat is de reden dat ze na 20 jaar nog steeds muziek maken. We mogen trots zijn op lois Lane, een band die al zolang een bijzondere plaats inneemt binnen het Nederlandse popcircuit.

Lois Lane is te boeken als tape act van 1 x 30 minuten of live samen met de band voor een spetterend optreden van 60 minuten.

Om Lois Lane te boeken bel direct 088-460 8000 of vul het formulier op deze pagina in.

Terug naar boven