• Ruim aanbod
 • Snelle reactie
 • Laagste prijs
 • Meer dan 50 jaar ervaring
Klanten beoordelen ons met een

Palemiger Spatzen

Palemiger Spatzen Boeken?

Meer informatie over Palemiger Spatzen

Peer Heiligers en Ben renierkens zijn circa 18 jaar geleden de grondleggers geweest van de oktoberfeestband de Palemiger Spatzen. Ze zijn als duo begonnen. Na diverse huiskamer optredens werd duidelijk dat er iets meer body gevraagd werd. Al snel werd er contact gezocht met Frank Spelthaen die de drumpartijen voor zijn rekening ging nemen.

Na een jaartje op feestjes en partijen gespeeld te hebben ging Frank zich concentreren op zijn oude liefde “de toetsen” en werd Peter Janssen benaderd om het slagwerk voor zijn rekening te gaan nemen.

Het succes:
Een populair regionaal 4 koppig volksümlich bandje was geboren. De Palemiger Spatzen speelde in elke kroeg en zaal en al vrij snel werden ze ontdekt door de Oostenrijkse platenmaatschappij TYROLIS waar ook hun grote voorbeeld de Zillertaler Schürtzenjäger onder contract stonden. Een nieuwe muzikale wereld ging voor de nuchtere 4 uit Landgraaf open en al snel werd een CD geproduceerd. Na enkele jaren werd een 2e harmonica speler aangetrokken in de persoon van Roger Pierik. Dit maakte de muziek vrij uniek.

Na een tijdje hebben de bandleden contact gezocht met leadgitarist Jean Scheilen omdat het met de gezondheid van Ben Renierkens bergafwaarts ging. De vele optredens hadden hun tol geëist en Ben moest daarom de Spatzen met pijn in zijn hart vaarwel zeggen.

De bekroning op hun muzikale carrière was de uitreiking van “der Goldener Musikant” een onderscheiding die ze uit handen van TYROLIS chef Dhr. Rasinger ontvingen voor hun verdiensten als buitenlandse muzikant in de volkstümliche industrie.  Er volgde 3 top 100 noteringen in Nederland en bij veel radio en TV optredens in binnen en buitenland waren de Palemiger Spatzen graag geziene gasten.

Het einde:
Dat succes vergankelijk is werd al snel duidelijk toen er vanwege een verkeerd beleid en mismanagement onderlinge meningsverschillen de kop opstaken. Hun grote passie “het maken van muziek” stond niet meer op de eerste plaats omdat inmenging in alle andere zaken meer tijd gingen vergen van de jongens. Daarom werd dan ook wijselijk besloten dat iedereen na bijna 10 gelukkige jaren maar zijn eigen gang moest gaan.

Een nieuw begin:
Dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan werd duidelijk toen Peer Heiligers en Peter Janssen na een avondje doorzakken besloten om het oude weer nieuw leven in te gaan blazen. Het was alweer heel wat jaren geleden dat aan het feest Palemiger Spatzen noodgedwongen een einde was gekomen.

Er volgde nadien wel wat muzikale projecten maar toch liet het verleden je niet echt los en probeerde je telkens weer het oude succes te evenaren. Om echter het oude nieuw leven in te blazen heb je een stel muzikanten nodig die weten waar de Oostenrijkse bergen te vinden zijn. Na een korte bel en mailactie werden deze gevonden in de personages van Theo Kicken, Maurice Rohan, Frans Vanlibergen, Raymond de Laruelle en Jo Jacobs, allemaal volkstümliche keien in hun soort.

Palemiger Spatzen, oktoberfeestband boeken voor je feest

Er volgde een aantal repetities toen er een telefoontje kwam van de redactie van RTV Oost met het resultaat dat in 2007 een TV registratie opgenomen werd met een knallende medley van alle succesnummers uit het verleden. Na maanden van keihard werken en voorbereiden zijn we er nu weer helemaal klaar voor en is het nu zover dat we weer op tour kunnen gaan. Het oude concept zal er wederom zorg voor dragen dat menige feesttent weer uit haar voegen zal gaan barsten!

Prijscategorie: € 3000,- tot € 4000,-
Populariteit: Populair
Advies of hulp nodig?

Neem dan contact op met één van onze entertainment experts.

Boeken of meer informatie?

  Overige informatie Palemiger Spatzen

  Gelegenheden
  • Buitenpodium
  • Feesttent
  • Kermis
  • Oktoberfest
  Sfeer
  • Meezingers
  • Puur Genieten
  Werkgebied
  • Heel Nederland

  * Aan de samenstelling en informatie op deze pagina wordt de grootste zorg besteed. BuroVoorMuziek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BuroVoorMuziek.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie op deze pagina ten allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.