• Ruim aanbod
 • Snelle reactie
 • Laagste prijs
 • Meer dan 50 jaar ervaring
Klanten beoordelen ons met een 9,4

Sieneke

Sieneke-Levensliedzangeres boeken?

Meer informatie over Sieneke

Wie kent Sieneke niet? De altijd goedlachse zangeres is een begrip in de Nederlandse showbizz. Op het podium en op televisie is ze altijd een graag geziene artiest. Als kind was ze altijd al bezig met dansen en zingen. Toen had ze al een enorme liefde voor het Nederlandstalige lied. Met haar stem wist Sieneke mensen in de harten te raken. Ze werd regelmatig gevraagd voor optredens in het land. Tijdens een feestje in Dordrecht werd Sieneke ontdekt door Marianne Weber, die zich vanaf dat moment voor lange tijd over haar carrière ontfermde.

In tegenstelling tot zangers, zijn er slechts enkele zangeressen die zijn doorgebroken en met het Nederlandstalige populaire genre. Misschien zijn ze wel op één hand te tellen. De absolute koningin blijft natuurlijk Mary Serveas, die als de Zangeres zonder Naam, een legende werd. In haar voetsporen volgde Corry Konings en wat later Marianne Weber. Zij weten met hun volkse muziek en opvattingen nog steeds een miljoenen publiek te raken. Ze werden onderdeel van de identiteit van alle Nederlanders.

Het was precies dat stukje identiteit wat door Sieneke, op onvervalste manier, in de spotlight werd geplaatst tijdens het Eurovisie songfestival in Oslo. Tientallen miljoenen mensen zagen haar schitteren op een internationaal podium. De finale haalde ze niet, maar ze vertegenwoordigde Nederland op oprecht trotse wijze en de melodie van haar lied klinkt ook nu nog door in menig hoofd. Precies zoals de tekst van het lied al voorspelde. Sieneke wordt daarom vaak in één adem genoemd met de eerdergenoemde iconische zangeressen van het levenslied.

Jaren zijn inmiddels verstreken en Sieneke is inmiddels een volwassen vrouw. Samen met haar man Jan zijn ze trotse ouders van hun kinderen Rosalie en Dani. Ondanks het drukke familieleven is vrolijke Nijmeegse nooit van het toneel verdwenen. Frans Bauer nodigde haar uit om samen te zingen tijdens zijn theatertournee.

Tijdens meer dan 45 theaterconcerten wist Sieneke, elke avond opnieuw de harten, van duizenden fans te veroveren. Voor Sieneke was dit het startsein voor het stellen van nieuwe doelen en het maken van nieuwe plannen. Want ondanks de inmiddels indrukwekkende carrière, moet het allemaal nog beginnen.

Als je de prinses van het levenslied wordt betiteld, dan ben je aan stand verplicht … “Noblesse Obligé”.

Prijscategorie: € 2000,- tot € 3000,-
Populariteit: Populair
Advies of hulp nodig?

Neem dan contact op met één van onze entertainment experts.

Boeken of meer informatie?

  Overige informatie Sieneke

  Gelegenheden
  • Bedrijfsfeest
  • Buitenpodium
  • Feesttent
  • Verjaardag
  • Personeelsfeest
  Sfeer
  • Meezingers
  • Puur Genieten
  Werkgebied
  • Heel Nederland

  * Aan de samenstelling en informatie op deze pagina wordt de grootste zorg besteed. BuroVoorMuziek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BuroVoorMuziek.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie op deze pagina ten allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.