• Ruim aanbod
 • Snelle reactie
 • Laagste prijs
 • Meer dan 50 jaar ervaring
Klanten beoordelen ons met een 9,5

Wat Aans

Rappers-Wat-Aans-Groningen-Boeken?

Meer informatie over Wat Aans

Groningstalige hiphopformatie

Wat Aans! is de Groningstalige hiphopformatie, bestaande uit de rappers FiezeRik (aka Ingewikkeld, Rik Baptist) en de Beunhaas (Teun Heuvel). Dit duo is actief sinds 2008. Jeroen Russchen isn verantwoordelijk voor de muziek.

De heren ontmoeten elkaar op de Zuidlaardermarkt wanneer Baptist een paard verkoopt aan Heuvel. Beiden zijn zo tevreden met de deal dat ze naderhand wat drinken in Hoogezand-Sappemeer. De muziek van Wat Aans! is voornamelijk gebaseerd op het leven dat de twee jongens leiden en de dingen waar ze van houden. Zo hebben ze het over hun voorliefde voor feesten, bier en wichter (Meiden).

Het tweetal is onder de indruk van goede Groningstalige muziek zoals de nummers van Ede Staal en Erwin de Vries, maar mist daarbij het feestelement. Over de eigen zangkwaliteiten zijn ze bescheiden, maar rappen in combinatie met een juist ritme, wat muziek en een krat bier gaat lukken en levert het nodige succes op

Sinds de op online veel bekeken videoclips van ‘Haalf Stront, Haalf Reeg’nwoater’ (2008) en ‘WoisJaWel (Schunneg in ’t Grunnegs)’ uit 2009 is hun ster rijzende en betitelen de heren zichzelf met de nodige zelfspot als BG’ers (oftewel Bekende Grunnegers).

In 2011 staat het duo op de Dag van de Grunneger Toal in de Groninger Archieven, op Koninginnedag 2012 op de Grote Markt in Groningen en in 2013 staan ze op het programma van TorenPOB. Ook op Keetpop 2015 doen ze een set.Hun grootste hits zijn ‘Trilploat’ uit 2016, ‘Sjomp’ (2017) en ‘Dik Doun’ (2018).

Met ‘Trilploat’ winnen ze de eerste Bosklopper Bokaal (juryvakprijs) en de Bé Wever Beker (publieksprijs) 2016. En het succes van ‘Sjomp’ heeft meegeholpen in de verkiezing van mooiste woord in de streektaal.Na vier singles brachten ze in 2019 een heel album uit. ‘Grunnegs Hoop’ werd op 29 juni 2019 gepresenteerd in Foxhol. Het album verscheen op retro USB-stick, verpakt in een vintage cassettedoosje. Wia Buze zingt mee op het titelnummer.

Wat Aans! stond in januari 2020 op Grunnsonic. Het nummer ‘Trilploat’ werd in januari 2021 het eerste Groningstalige nummer ooit, dat op Spotify meer dan 1 miljoen keer is beluisterd.

Wat Aans boeken is feest in de tent!

Prijscategorie: € 1000,- tot € 2000,-
Populariteit: Populair
Advies of hulp nodig?

Neem dan contact op met één van onze entertainment experts.

Boeken of meer informatie?

  Overige informatie Wat Aans

  Gelegenheden
  • Discotheek
  • Feesttent
  • Festival
  Sfeer
  • Anders dan Anders
  • Puur Genieten
  Werkgebied
  • Heel Nederland

  * Aan de samenstelling en informatie op deze pagina wordt de grootste zorg besteed. BuroVoorMuziek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BuroVoorMuziek.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie op deze pagina ten allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.