• Ruim aanbod
  • Snelle reactie
  • Laagste prijs
  • Meer dan 50 jaar ervaring
Klanten beoordelen ons met een 9,5

EERBETOON AAN BANDS & ARTIESTEN

EERBETOON AAN BANDS & ARTIESTEN

Tribute-bands

De aanduiding tribute-band en coverband, worden nog al eens door elkaar gehaald, hoe zit dat nu eigenlijk? Een tribute-band, probeert nummers van één specifieke bekende nationale & internationale band zo goed als mogelijk na te spelen. Dit geldt voor zowel de muziek, de zang als de totale sound. Hierbij is het niet nodig dat het podium plaatje, of de bandleden lijken op het origineel. Wel worden vaak gelijkwaardige instrumenten en apparatuur gebruikt, om het originele geluid zoveel als mogelijk te evenaren.

Een coverband speelt in tegenstelling tot een tribute-band nummers van verschillende bands en artiesten. Een coverband is dan voor diverse avondvullende programma’s ook breder inzetbaar dan een tribute-band. De laatste speelt dan ook vaak op festivals waar meerdere acts staan geprogrammeerd in de line-up, ook al zijn hier natuurlijk uitzonderingen voor te vinden.

Nieuw TV Programma
Op het moment dat wij deze blog plaatsen, is er een nieuw TV Programma speciaal gericht op de wereld van de tribute-bands. The Tribute – Battle of the Bands, gepresenteerd door Gerard Ekdom, is de komende zaterdagen op SBS6 te zien en terug te kijken op KIJK.nl. De jury bestaat uit Angela Goorthuizen, Cesar Zuiderwijk en Spike (Frans van Zoest) van de Nederlandse band Di-rect.

Verschillende Tribute bands
Naast heel veel coverbands, artiesten, DJ’s en feestbands, vind je bij ons het grootste aanbod van tribute-bands. Allemaal bands welke zich helemaal hebben gespecialiseerd in het brengen muziek van zowel nationale als internationale bands. Hier vind je de beste tributes van o.a. Queen, U2, The Fortunate Sons, No Doubt, Abba, André Hazesband, maar ook de Rolling Stones, Doe maar, Bon Jovi, Status Que, Toto, Coldplay of de alom bekende Cats uit Volendam (Tribute To The Cats Band).

Boeken van een Tribute band
Vaak zijn er meerdere tributes van één band, natuurlijk zitten tussen deze tributes verschil in kwaliteit en prijs. Het team van Buro Voor Muziek vertegenwoordigd al meer dan 50 jaar muziek voor alle denkbare feesten. Dus ben jij op zoek naar een goede tribute-band voor jouw feest of festival en wil je de beste keuze? Neem dan contact op, we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing

* Aan de samenstelling en informatie op deze pagina wordt de grootste zorg besteed. BuroVoorMuziek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BuroVoorMuziek.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie op deze pagina ten allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.