De Kast

De Kast verkreeg grote populariteit door krakers als: In Nije Dei, Hart van mijn Gevoel, Eltse Grins Foarby, Woorden Zonder Woorden, In de Wolken en Raak. Ze waren in de jaren ’90 één van de populairste popbands van Nederland. op deze pagina vind je meer informatie met betrekking tot het boeken van de band De Kast.

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken
De Kast band boeken friese band inhuren

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken

De band De Kast

Vier jaar na hun afscheidsconcert in de Amsterdam Arena deed de popgroep De Kast in de originele bezetting tijdens de Fryske Music Night  een zeer succesvol reünieconcert. Hierna heeft de band besloten om zeer beperkt weer een aantal optredens te doen. De band is bij  Buro Voor Muziek  te boeken voor festivals en besloten/speciale evenementen.

Ze verkregen grote populariteit door krakers als: In Nije Dei, Hart van mijn Gevoel, Eltse Grins Foarby, Woorden Zonder Woorden, In de Wolken en Raak.

In de jaren ’90 was De Kast één van de populairste popbands van Nederland. In die tijd verkochten ze meer dan 1.000.000 cd’s en singles.Deden meer dan 100 optredens per jaar. Wonnen meerdere keren een TMF Award, een Edison én een Gouden Harp voor hun gehele oeuvre. De band viel op door hun speciale concerten.

Het begon in 1996 met 12.000 bezoekers in het Abe Lenstra Stadion. Daarna bezochten 20.000 mensen het unieke concert op het strand van Lemmer. En hun Megaconcerten in het Gelredome te Arnhem trokken 90.000 bezoekers. Tevens was De Kast destijds de eerste Nederlandse band die optredens gaf in de Heineken Music Hall en Ahoy.

Eind 2002 stopte de groep in goed overleg. Zanger Syb van der Ploeg begon samen met drummer Nico Outhuijse een geluidsstudio en de band Spanner begon. Syb ontwikkelde zich verder als tekstschrijver/componist. Ook staat hij tegenwoordig regelmatig als frontman op het podium met één van zijn andere projecten: Syb & Band. Ook speelde hij de rol van meester schilder Rembrandt in de gelijknamige musical in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam.

Peter, Sytse en Kees gingen allen hun eigen weg. Ze zijn nog steeds werkzaam binnen de muziekbranche als producer, docent en/of uitvoerend musicus. Tegenwoordig treden de vijf bandleden van De Kast af en toe op tijdens bijzondere gelegenheden of evenementen.

De kast boekingen

De band De Kast boeken voor een bijzonder evenement neem dan contact op met Buro Voor Muziek >> 088-460 8000 of vul het formulier in op deze pagina ( foto: Piet Douma)

 

 

 

* Aan de samenstelling en informatie op deze pagina wordt de grootste zorg besteed. BuroVoorMuziek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BuroVoorMuziek.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie op deze pagina ten allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.

Terug naar boven