Henk Wijngaard

Henk Wijngaard boeken, Nederlands grootste feestartiest met liedjes zoals  “Met de vlam in de pijp”  “Ik heb mijn wagen volgeladen”, “Nachtrijders”, “Kilometervreters”, “Asfaltrocker”, “Containersong”, “Ik heb een truck als mijn woning” en “Als chauffeur ben ik geboren” “Een sneeuwwitte bruidsjurk” “Hé Suzie (de bui is over)”, “Kijk uit, hier ben ik”, “Beun de Beunhaas”, “Zo, zoals je bent” en “Ik moet nog jaren mee”

Buro Voor Muziek is het boekingskantoor waar je alle feestartiesten,bands,dj’s en acts kunt boeken. Op deze pagina meer informatie met betrekking tot het boeken van zanger Henk Wijngaard.

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken
Henk Wijngaard boeken zingende vrachtwagenchauffeur vlam in de pijp

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken

Biografie Henk Wijngaard

Al jong was Henk Wijngaard met de muziek bezig. Op zijn 14e verjaardag kreeg hij van zijn moeder een gitaar. En zo kwam hij in diverse bandjes terecht om wat extra geld bij te verdienen. De bijrijder van zijn vrachtwagen vroeg op een dag waarom hij geen Nederlandstalig liedje ging schrijven voor vrachtwagenchauffeurs.  Nadat Johnny Hoes de nummers had gehoord was hij overtuigd. Het eerste beste liedje “Met de vlam in de pijp” werd prompt nummer 1. Talloze hit successen volgden. Bijvoorbeeld “Ik heb mijn wagen volgeladen”, “Nachtrijders”, “Kilometervreters”, “Asfaltrocker”, “Containersong”, “Ik heb een truck als mijn woning” en “Als chauffeur ben ik geboren”.
Zijn album “Zingende Wielen” stond een half jaar in de LP top 100. Al met al stond hij vanaf 1977 tot 1990 20 keer in de top 40, en 20 keer nummer 1 in de Nederlandstalige top 10. Dit leverde hem 4 Gouden Albums, plus 3 Gouden Cassettes op.

Na deze enorme hits, had het daarmee verbonden leven zijn tol geëist. De inspiratie was opeens bij de immens populaire volkszanger verdwenen. Het werd even tijd om afstand van alles te nemen. Henk koos voor zichzelf en zijn gezin en pakte zijn oude beroep van trucker weer op. Na twee jaar ging het toch weer kriebelen. Henk Wijngaard miste zijn fans. En omgekeerd. En zo was het in 1988 opnieuw raak en de gigantische comeback was een feit met een dijk van ’n hit “Een sneeuwwitte bruidsjurk”. Op slag ging alles weer crescendo. Hit na hit werd gescoord zoals “Hé Suzie (de bui is over)”, “Kijk uit, hier ben ik”, “Beun de Beunhaas”, “Zo, zoals je bent” en “Ik moet nog jaren mee:”

In 1996 werd Henk Wijngaard door het toonaangevende blad Misset Horeca uitgeroepen tot de grootste vakman op zijn gebied: Nederlandstalige feestmuziek! Tot op de dag van vandaag is Henk nog steeds, een zeer gewaardeerde artiest en is hij mede door zijn innemende karakter populair bij een breed publiek.

Henk Wijngaard boeken

Zanger Henk Wijngaard is in te huren als tape act van 1 x 30 minuten.

Direct Henk Wijngaard boeken? Neem dan contact op met Buro Voor Muziek 088-460 8000 of vul het formulier in op deze pagina.

* Aan de samenstelling en informatie op deze pagina wordt de grootste zorg besteed. BuroVoorMuziek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BuroVoorMuziek.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie op deze pagina ten allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.

Terug naar boven