Van Dik Hout

Van Dik Hout boeken met hit Stil in mij

Van Dik Hout behoort al sinds 1994 tot de meest succesvolle Nederlandstalige groepen ooit. De band heeft talloze hits gescoord. Hun prijzenkast puilt uit van de awards. Waaronder een “MTV Local Hero Award”, 4 TMF Awards voor “Beste Rockgroep Binnenland”, 3 Hitkrant Awards voor “Beste Rockgroep”, een Edison en een Zilveren Harp. Op deze pagina vind je meer informatie met betrekking tot het boeken van de band Van Dik Hout.

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken
Van Dikhout Boeken-Band-Stil in mij

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken

Van Dik Hout Biografie

De nationale doorbraak van Van Dik Hout komt in mei 1994 als de single Stil in mij een hit wordt. In de periode 2002-2005 zou dit nummer in verschillende peilingen van 3FM-luisteraars tot beste Nederlandstalige single aller tijden worden verkozen. Het titelloze album Van Dik Hout (met naast Stil in mij o.a. de hits Alles of niets, Meer dan een ander en ’s Nachts in mijn dromen) verkoopt in korte tijd meer dan 100.000 exemplaren.

Van Dik Hout behoort al sinds 1994 tot de meest succesvolle Nederlandstalige groepen ooit. De band heeft talloze hits gescoord. De nationale doorbraak van Van Dik Hout komt in mei 1994 als de single Stil in mij een hit wordt. In de periode 2002-2005 zou dit nummer in verschillende peilingen van 3FM-luisteraars tot beste Nederlandstalige single aller tijden worden verkozen. Het titelloze album Van Dik Hout, verkoopt in korte tijd meer dan 100.000 exemplaren. Het album verkreeg daarmee de platina status.

De jaren erop scoort de groep verschillende grote hits in Nederland. Meer succesvolle albums grotendeels geschreven door het tandem Assorgia/Buitenhuis zouden volgen. Ook wordt opgetreden op grote festivals, zoals het bevrijdingsfestival in Haarlem (1994), Pinkpop (1995, 1998), Noorderslag (1996), Lowlands (1996), Parkpop (1996). Het optreden op Lowlands leidt tot uitzinnige taferelen.

Na meer dan 10 jaar toeren en 7 albums neemt Van Dik Hout in 2005 een sabbatical om nieuwe inspiratie op te doen voor een nieuw album. Begin 2007 komt de band met het album Alles waar ik nooit aan begon. Naast grote shows toert Van Dik Hout langs de Nederlandse theaters wat resulteert in het album Live in het Luxor theater (2008).

In mei 2009 word een hit gescoord met Tot jij mijn liefde voelt.

Al twintig jaar staat de band Van Dik Hout al aan de top met hun pure rock en gevoelige teksten. Destijds ontketenden ze met ‘Stil in mij’ een hausse in de Nederlandstalige muziek, en ook nu nog is Van Dik Hout een bepalende factor in de Nederpop. Op hun nieuwe album werken ze samen met keur aan artiesten als Ellen ten Damme en Acda en de Munnik.

De band Van Dik Hout is te boeken voor een show van 1 x 60 minuten.

Direct Van Dik Hout boeken, bel dan 088-460 8000

* Aan de samenstelling en informatie op deze pagina wordt de grootste zorg besteed. BuroVoorMuziek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BuroVoorMuziek.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie op deze pagina ten allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.

Terug naar boven