Vengaboys

Vengaboys boeken voor je 90’s feest? Wie kent ze niet met hits zoals Up & down, We like to party, Boom boom boom boom en We’re going to Ibiza zijn deVengaboys bij jong en oud bekend! Buro Voor Muziek is het boekingsbureau waar u alle 90’s artiesten zoals de Vengaboys, 2 Unlimited, DJ Alice, Mental Theo kunt boeken. Op deze pagina vindt je meer informatie met betrekking tot het boeken van de Vengaboys.

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken
Vengaboys 90's act boeken

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken

Biografie Vengaboys

De 1e single van de Vengaboys heet Parada de tettas. Deze verscheen in de zomer van 1997. Aanvankelijk was er het verhaal dat twee dj’s (DJ Delmundo en Danski) met een oude schoolbus de stranden van Spanje onveilig maakten. Onderweg zouden vier zangers en zangeressen opgepikt zijn, ieder afkomstig uit een ander werelddeel. Tijdens illegale optredens zou er ook regelmatig chaos zijn ontstaan, omdat de bandleden met bankbiljetten naar het publiek gooien. Verder zou de politie op hun hielen zitten en werden de mastertapes gestolen. Pas na enkele singles werd duidelijk dat achter Dj’s Wessel van Diepen en  Dennis van den Driesschen schuil gingen. De vocale partijen werden niet echt gezongen door de dansers in de videoclips en op het podium. De naam Vengaboys was bedacht naar aanleiding van een opnamesessie voor het eerdere project Nakatomi waarbij een Spaanse gastzangeres heel vaak het woord ‘benga’ zong.

Vengaboys boeken

Parada de tettas en de tweede single To Brazil werden bescheiden hits. Het grote succes kwam met Up & down, dat in het voorjaar van 1998 de top 10 haalde. Hetzelfde gebeurde met de singles We like to party en Boom boom boom boom, al zijn de opbouw en het ritme van de drie nummers bijna identiek. Op dat moment waren de Vengaboys ook doorgebroken in het buitenland. In Engeland kwam de groep vanuit het niets op 1 binnen met Boom boom boom boom en daarna nog eens met de opvolger We’re going to Ibiza, dat ook in Nederland bovenaan de hitlijsten belandde. De Vengaboys zijn de enige Nederlandse groep met twee nummer 1-hits in Engeland.

In 1999 en 2000 wonnen de Vengaboys tweemaal zowel de Exportprijs van Conamus voor de verkoopsuccessen in het buitenland als de TMF Award voor Beste Dance Act.

In 2000 verscheen het tweede echte studio-album: The Platinum Album (op Up & Down – The Party Album en Greatest Hits Pt. 1 staan vrijwel dezelfde nummers). Van The Platinum Album kwamen de hits Kiss (when the sun don’t shine), Shalala lala en Uncle John from Jamaica. Daarna ging het langzaam bergafwaarts. Cheekah bow bow wist nog net de Top 40 te bereiken, maar de afscheidssingle Forever as one (een ballad) bleef in de Tipparade hangen.

In 2001 was een nummer van de Vengaboys te horen in de Charlie’s Angels, maar Take me to the City verscheen niet op de soundtrack. Het werd wel alsnog uitgebracht op een tweede versie van The Platinum Album.

De Vengaboys brachten geen nieuwe muziek meer uit en stopten uiteindelijk ook met optreden.

Vengaboys boeken

In 2007 kwamen de Vengaboys weer bij elkaar. Eind 2009 werd via het YouTube-kanaal van de groep bekendgemaakt dat er gewerkt werd aan een comeback. In juni 2010 verscheen Rocket to Uranus. De Amerikaanse celebrityblogger Perez Hilton is te horen op de single en te zien in de clip.

In 2013 brachten de Vengaboys na een concerttour in Australië de single “Hot Hot Hot” uit. In dat jaar doen ze ook een gastoptreden bij de Toppers.

De Vengaboys kunt u inhuren als tape act van 1 x 30 minuten.

Voor aanvullende informatie, de allerlaagste prijs en beschikbaarheid neem vrijblijvend contact op met Burovoormuziek.nl 088-460 8000

* Aan de samenstelling en informatie op deze pagina wordt de grootste zorg besteed. BuroVoorMuziek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BuroVoorMuziek.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie op deze pagina ten allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.

Terug naar boven