• Ruim aanbod
 • Snelle reactie
 • Laagste prijs
 • Meer dan 50 jaar ervaring
Klanten beoordelen ons met een 9,5

Wolter Kroes

Foto credit: Robert Gort

Meer informatie over Wolter Kroes

Nederlands gezelligste zanger Wolter Kroes boeken? In 1995 breekt Wolter door met de single ‘Laat me Los’. Het wordt zijn eerste superhit. Een reeks van hits volgen waarvan enkele tot ware evergreens zijn uitgegroeid. Zoals ´Ik ben je Prooi‘, ´Ik heb de hele nacht liggen dromen’ en ‘Wat een Heerlijke Dag’. Wolter Kroes inhuren voor je feest? Buro Voor Muziek is het boekingskantoor voor het boeken van de  populairste artiesten, bands, dj’s en acts in Nederland.

Dat Wolter Kroes een geboren muzikant is, bleek al toen hij op zijn vijfde begon met drummen. Zijn zangcarrière startte pas later, toen hij op zijn twintigste een talentenjacht won. Hij maakte hierna van zingen zijn werk en begon met optreden op verschillende plaatsen. Enkele jaren later kreeg hij zijn eerste platencontract aangeboden. In 1989 bracht Wolter Kroes zijn eerste single ‘Ik mis je elke dag een beetje meer’ uit.

Zijn echte doorbraak was echter in 1995, toen hij een hit scoorde met de single ‘Laat me los’. Dit nummer was afkomstig van het gelijknamige album waarop hij ook een duet met Willeke Alberti zong. Het album werd een grote hit succes en stond wekenlang in de Album Top 100. Na dit eerste grote succes had Wolter Kroes de smaak te pakken en bracht hij meer grote hits uit. In 2000 scoorde hij een grote hit met ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’ en met ‘Sjalalala’ haalde hij in 2009 de top 10 van de Single Top 100.

In 2008 scoorde Wolter Kroes zijn eerste nummer-1 hit met het nummer ‘Viva Hollandia’. Dit nummer bracht hij uit ter ere van het EK-voetbal in Zwitserland en Oostenrijk. In 2014 bereikte Wolter weer een nummer-1 positie in de Single Top 100 met het nummer ‘Ik ben je prooi’. In het najaar van 2016 kwam zijn album ‘Formidabel’ uit. Op dit album wordt hij begeleid door een volledig orkest en steekt hij grote klassiekers in een nieuw jasje, namelijk met een Nederlandse tekst.

In 2019 vierde Wolter de prachtige mijlpaal van 30 jaar in het vak  met een uitverkocht concert in Carré en aanvullend een groots concert in AFAS Live. Ook bracht hij zijn nieuwste album ‘We gaan nog even door’ uit.

Wolter Kroes boeken voor je feest

Optreden doet Wolter Kroes graag en veel. Hij geeft jaarlijks tot wel 300 shows, door het hele land. Hij is al jaren een van de meest geboekte artiesten van het land met uitverkochte shows in o.a. Ahoy en de Heineken Music Hall (AFAS Live). Ook was hij al twee keer te zien met een eigen show in de Nederlandse theaters.

Wil je ook heerlijk meezingen met de grootste hits van Wolter Kroes? Wolter Kroes boeken doe je bij Buro Voor Muziek. Neem voor informatie of boekingen contact met ons op.

Prijscategorie: € 7500,- tot € 10000,-
Populariteit: Populair
Advies of hulp nodig?

Neem dan contact op met één van onze entertainment experts.

Boeken of meer informatie?

  Overige informatie Wolter Kroes

  Gelegenheden
  • Bedrijfsfeest
  • Buitenpodium
  • Carnaval
  • Feesttent
  • Kermis
  Sfeer
  • Hits van Nu
  • Meezingers
  • Puur Genieten
  Werkgebied
  • Heel Nederland

  * Aan de samenstelling en informatie op deze pagina wordt de grootste zorg besteed. BuroVoorMuziek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BuroVoorMuziek.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie op deze pagina ten allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.