• Ruim aanbod
 • Snelle reactie
 • Laagste prijs
 • Meer dan 50 jaar ervaring
Klanten beoordelen ons met een 9,4

Danny Vera

Danny Vera boeken Rollercoaster
Foto credit: Website Danny Vera

Meer informatie over Danny Vera

Danny Vera boeken voor jouw evenement of feest? Boek nu Danny Vera, bekend van het programma VI en zijn hit Roller Coaster. Wil je meer informatie over Danny Vera? De meeste informatie vind je op deze pagina of neem vrijblijvend contact met ons op.

Wie Danny Vera ontmoet, hoeft niet lang na te denken over de vraag wie dan die muzikale helden zijn. Met zijn zwarte vetkuif en vaak donkere kleding refereert hij aan rock & roll- en country-iconen van vroeger, zoals Elvis Presley en Johnny Cash. Ook in zijn muziek is dit terug te horen. Danny Vera draagt  bovendien een zwarte zonnebril, het symbool van idool Roy Orbison. De Texaan is ook voor Vera een grote inspiratiebron. Onlangs ontmoette hij Orbisons zoon Alex tijdens een radio-uitzending ter ere van de heruitgave van het album Mystery Girl van Orbison uit 1989. Een geweldige ervaring vond hij het.

Hoogtepunt voor Vera blijft echter zijn ontmoeting met James Burton (gitarist bij o.a. Elvis Presley), enkele jaren geleden. “Ik zag dat hij in Vlissingen speelde, dus ik regelde dat ik in zijn voorprogramma kon spelen. Dat beviel en we werden vrienden. Elke keer als hij in Nederland is drinken we een kopje koffie.” Burton speelde ook mee op het nummer Runnin’ With My Boots On van Vera’s laatste album Distant Rumble. Als je niet beter wist, zou je denken dat het nummer uit Amerika komt. Op een ander nummer, Jesus And The Outlaw, is duidelijk de invloed van Buddy Holly te horen.

Nederlands Johnny Cash

Vera steekt nooit onder stoelen of banken wie hem beïnvloed hebben. De Zeeuwse zanger zegt daar zelf over: “Het waren mijn voorbeelden en inspiratiebronnen. Ik kan dit wel verloochenen en doen alsof ik zelf het wiel heb uitgevonden, maar dat is natuurlijk onzin. Elke muzikant wordt beïnvloed door anderen.” Deze dankbaarheid jegens zijn idolen van vroeger kent ook nadelen. Vera: “Daardoor hoor ik vaak dat ik de Nederlandse Elvis, Johnny Cash of Chris Isaak ben.”

Danny Vera boeken

Danny Vera boeken doe je bij BVM – Buro Voor Muziek. Voor meer informatie over Danny Vera neem je eenvoudig contact op met ons. We helpen je graag bij de boeking van Danny Vera of als je meer informatie wilt over Danny Vera en andere populaire artiesten ben je bij ons aan het juiste adres. Een vrijblijvende optie plaatsen is altijd mogelijk.

Prijscategorie: Op aanvraag
Populariteit: Populair
Advies of hulp nodig?

Neem dan contact op met één van onze entertainment experts.

Boeken of meer informatie?

  Overige informatie Danny Vera

  Gelegenheden
  • Bedrijfsfeest
  • Buitenpodium
  • Festival
  Sfeer
  • Hits van Nu
  • Meezingers
  • Puur Genieten
  Werkgebied
  • Heel Nederland

  * Aan de samenstelling en informatie op deze pagina wordt de grootste zorg besteed. BuroVoorMuziek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BuroVoorMuziek.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie op deze pagina ten allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.