Golden Earring

Golden Earring boeken

Golden Earring boeken? De band Golden Earring boek je snel en betrouwbaar bij Buro Voor Muziek, het boekingskantoor voor alle populaire artiesten, bands en dj’s. Op deze pagina vind je meer informatie met betrekking tot het boeken van de band Golden Earring. Direct Golden Earring inhuren? Bel dan 088-460 8000.

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken
Golden Earring boeken Burovoormuziek.nl

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken

Biografie Golden Earring

De Golden Earring, een publiekstrekker, die met hun rockshows vooral het publiek van middelbare leeftijd snel op de dansvloer krijgen.

Als Golden Earrings, actief sinds 1961, was de band in de tweede helft van de jaren zestig het vlaggenschip van Beatstad Den Haag. In die tijd was de latere producer Jaap Eggermont (o.a. Stars On 45) drummer. Barry Hay (ex-The Haigs) verving in 1967 zanger Frans Krassenburg.

Het eerste plaatwerk bevatte sixtiespop. Ook later weerspiegelde de muziek van de Earrings de tijdsgeest. In 1969 werd de groepsnaam veranderd in Golden Earring. In dat jaar ontving George Kooymans, de belangrijkste componist van de band, de Zilveren Harp. Please go (1965) was de eerste van een immense reeks hitsingles. Met Dong-dong-di-ki-di-gi-dong (1968), Back Home (1970), Radar love (1973), Twilight zone (1982) en When the lady smiles (1984) bereikte de band de eerste plaats van de Nederlandse hitparade. Ook in de rest van Europa was de band actief, onder meer met The Who (1972). De Earring toerde tussen 1969 en 1983 acht keer in de Verenigde Staten, waar het klassieke Radar love in 1973 in de Top-10 belandde. Hetzelfde gebeurde met Twilight zone in 1982.

In de jaren zeventig maakten achtereenvolgens toetsenist Robert Jan Stips (ex-Supersister) en gitarist Eelco Gelling (ex-Cuby & The Blizzards) korte tijd deel uit van de Earring. Grootschalige Nederlandse optredens vonden plaats in Scheveningen (1986 en 1993) en Den Haag (1989 en 1995). In 1992 ging ook de Earring op de dan populaire ‘unplugged’-toer. Deze akoestische werkwijze paste de Earring met groot commercieel en artistiek succes toe op het album The naked truth (1992) en op de theaterpodia. De band wisselde deze intieme concerten af met elektrische rockshows. Golden Earring kreeg in 1974 en 1983 de Exportprijs en in 1983 de Gouden Harp. In 1985 werd de band bekroond met een Edison.

Golden Earring boeken

Anno 2017 zijn de mannen van de band Golden Earring onverminderd populair. De band mag zich de oudste bestaande rockband in de wereld noemen. De huidige bezetting is non-stop actief sinds 1970, een unicum in de rockwereld.

Met grote hits zoals Radarlove en Twilight Zone is het 100% feest gegarandeerd.

De band speelt een set van 1 x 60 minuten.

Voor aanvullende informatie, actuele beschikbaarheid en de allerlaagste kosten bel met Buro Voor Muziek 088-460 8000 of mail naar info@burovoormuziek.nl

Foto: William Rutten

* Aan de samenstelling en informatie op deze pagina wordt de grootste zorg besteed. BuroVoorMuziek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BuroVoorMuziek.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie op deze pagina ten allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.

Terug naar boven