Ilse DeLange

U kunt Ilse DeLange  boeken voor een heerlijke avond voor country en pop. Met Ilse de Lange als artiest op uw feest bent u gegarandeerd van een fantastische avond. Op deze pagina meer informatie met betrekking tot het boeken van Ilse de Lange

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken
Ilse de Lange boeken

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken

Biografie Ilse de Lange

Ilse DeLange begon haar loopbaan op achtjarige leeftijd als playbackartieste. In 1994 trad De Lange op voor de Nederlandse Country Music Awards. Ondanks positieve reacties gebeurde er vooralsnog weinig. Ze kwam wel in contact met vertegenwoordigers van het roemrijke platenlabel Warner Music, maar het duurde nog enkele jaren van onderhandelen voordat zij haar contracteerden. In 1994 deed ze ook mee aan het Zangfestival der Onbekenden in Eindhoven. Met covers van Daddy’s Hands van Holly Dunn en The Song Remembers When van Trisha Yearwood. Haar optreden werd bekroond met de eerste plaats, een trofee en een waardebon voor een demo-opname.

Boekingen Ilse de Lange

In 1996 zong ze mee met de gelegenheidsgroep Wij, die de single De oorlog meegemaakt uitbracht. In 1998, inmiddels deel uitmakend van de groep Cash On Delivery, vertrok ze naar Nashville (Verenigde Staten). Onder leiding van top producer Barry Beckett, het album World of Hurt op te nemen. Doordat ze in de country-hoofdstad van de wereld een country-cd mocht opnemen, raakte ze bekend in Nederland. Haar debuutsingle I’m not so tough bracht ze voor het eerst op tv ten gehore bij de show van Paul de Leeuw. Het album werd een groot succes in Nederland. Uiteindelijk werden van haar debuutalbum internationaal 450.000 stuks verkocht. In Nederland ontving De Lange in 1999 een TMF Award en een Edison.

Ilse de Lange inhuren

1999 was ook het jaar waarin Ilse een live-album uitbracht: Dear John, een registratie van een mini-tour die ze enkele maanden in dat jaar deed.  Hierin coverde ze liedjes van zanger John Hiatt op eigen wijze. De cd werd al snel platina. Hierna vloog De Lange weer naar Amerika om aan haar tweede studioalbum te werken. Bijna een jaar lang hield de zangeres zich stil. Medio 2000 werden de eerste geruchten rondom het nieuwe album al een beetje verspreid. In oktober verscheen de single Livin’ On Love als voorloper van het nieuwe album met dezelfde titel dat in november uitkwam. Op dit album ging De Lange al wat meer de pop/rock kant op, en schoof de country wat naar de achtergrond.

Begin 2001 startte Ilse met de Livin’ On Love Tour. Intussen werd er ook gewerkt aan een doorbraak in Amerika. World of Hurt zou daar in eerste instantie uitgebracht worden, maar hoge platenbonzen vonden de plaat uiteindelijk te gedateerd om nog uit te brengen. De hoop viel dus op het nieuwe album Livin’ On Love. Om onbekende redenen werd de cd niet uitgebracht, waarschijnlijk omdat Amerikaanse labels de sound van de plaat niet goed vonden. Na al dit zakelijke gedoe verbrak DeLange al haar contacten met Amerika en besloot zich de komende jaren enkel op de Benelux te storten.

In maart 2002 vertrok De Lange met partner Bart Vergoossen voor negen maanden naar Amerika om aan een nieuw album te werken. Tijdens de opnames had ze nu zelf alle touwtjes in handen. In april 2003 verscheen het nieuwe album getiteld Clean Up, een plaat met pop/rocksound en zeer autobiografische teksten. Ilse De Lange was heel tevreden over de nieuwe plaat. Ondanks de nieuwe sound werd het album al snel een succes. Ook leverde ze een bijdrage aan een cd ten behoeve van War Child.

Boekingen Ilse de Lange

Op 3 september 2008 reisde Ilse langs verschillende radiostations om de nieuwe single (So) Incredible te promoten.

Op 27 augustus 2010 is haar nieuwe studioalbum, ‘Next To Me’ verschenen. Het werd opgenomen in Nashville, Tennessee. Al snel na verschijning stond het hoog in de lijsten van de Nederlandse iTunes Store.

In 2012 maakte zangeres Ilse de Lange uiteindelijk een album dat qua stijl en geluid dichter bij haar gevoel lag. Dat album werd het verscheen in september 2012. Het album, genaamd Eye pf Hurricane, werd kort na uitbrengen met goud onderscheiden. De eerste single Hurricane werd een Top 10-hit.

Vanaf het 4e seizoen is De Lange te zien als coach bij het televisieprogramma The Voice of Holland.

Ilse de lange boeken

Samen met Waylon vertegenwoordigde ze als het gelegenheidsduo The Common Linnits voor Nederland op het Eurovisie Songfestival in 2014. Met het country/bluegrass-nummer Calm after the Storm werden The Common Linnets tweede!

Met de Common Linnits wint Ilse de Lange vele awards.

Ilse De Lange is te boeken met band voor een spetterende show van 1 x 60 minuten.

Direct zangeres Ilse de Lange inhuren voor uw event, bel dan Buro Voor Muziek 088-460 8000 of vul het formulier in op deze pagina.

 

Photo credit: Paul Bellaart

* Aan de samenstelling en informatie op deze pagina wordt de grootste zorg besteed. BuroVoorMuziek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BuroVoorMuziek.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie op deze pagina ten allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.

Terug naar boven