Peter Koelewijn

 Peter Koelewijn boeken en de grootste hits zoals Kom van het dak af, Who the fuck is Alice zullen door jong en oud meegebruld worden! Buro voor Muziek is het boekingskantoor waar je Nederlandse artiesten zoals Peter Koelewijn, Anita Meyer en Tino Martin kunt inhuren. Op deze pagina vind je meer informatie met betrekking tot het boeken van Peter Koelewijn.

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken

Biografie Peter Koelewijn

Hij haalde zijn HBS diploma op het Gemeentelijk Lyceum Eindhoven. In die periode werd de naam The Rockets bedacht. Ook kwam saxofonist Claus Buchholz bij de band.

Platenmaatschappij Bovema in Heemstede de groep nodigt de groep uit voor een auditie in hun studio. Peter schrijft een paar dagen vóór de opname de song Kom van dat dak af. De band gaat met drumstel, zelf gemaakte versterkers, gitaren en saxofoon per trein naar Heemstede.  Tijdens die reis wordt Peter´s nieuwste in de coupé ingestudeerd. “Kom van dat dak af” wordt begin 1960 uitgebracht. Na een paar weken komt het nummer in de top 10 in Nederland en België.

Direkt na het enorme succes van de eerste plaat stapt de groep over naar Phonogram. Achtereenvolgens komen daar hits als “Janus”, “Marijke”, “Laat me los”, “Speel die dans “ en “24.000 kussen” uit.

Hit Kom van dat dak af

Peter Koelewijn neemt weer als artiest een aantal nummers op in de GTB studio in Den Haag. De remake van “Kom van dat dak af” wordt een top tien hit. De zanger gaat weer toeren met nieuwe Rockets. In de vier jaren die volgen komen o.a. de succesvolle singles “Mij oh mij”, “Robbie”, “Veronica Sorry” “Angeline, mijn blonde sex machine”.

In 1981 nodigt Lex Harding van Radio Veronica Peter Koelewijn uit om met zijn nieuwe band live te komen spelen op één van de countdown TV concerten. Anno 1983 gaat Koelewijn weer solo. Dit levert het album “Diep water” af. De hit single heet  “De sprong in het duister”. In 1989 wordt “Kom van dat dak af” voor de vierde keer een hit. Peter heeft de hulp van de rappers DJ Sven en Miker G ingeroepen.

Peter Koelewijn boeken

In het begin van de jaren negentig begint Peter Koelewijn als producer aan een hele reeks zeer succesvolle country LP´s/CD´s met Grant & Forsyth. De groep Pater Moeskroen scoort twee top tien hits, “Roodkapje” en “Hela Hola” onder leiding van Peter Koelewijn.Halverwege de jaren negentig neemt hij zelf voor de grap “Alice, who the X is Alice” op onder de naam Gompie en scoort er in heel Europa en in Canada mee.

Op hetzelfde moment wordt hij door Piet Roelen, manager van zanger Helmut Lotti, gevraagd om de, op semi klassieke leest geschoeide, eerste CD van Helmut op te nemen. Het succes is enorm. Ook de 6 CD´s daarna worden opgenomen onder productionele leiding van Peter. De totale verkoop in de wereld van Helmut lotti CD´s overstijgt inmiddels de 8 miljoen.Voor dezelfde Piet Roelen produceert hij Lisa del Bo en Michael Junior, twee Belgische artiesten. Het levert hem drie gouden CD´s op. Voor Dino Records neemt hij in een studio in Hollywood een CD op met Engelbert Humperdinck. Aan het eind van de negentiger jaren zorgt Lee Towers met het door Koelewijn geschreven en geproduceerde “Mijn Feyenoord”

Al die jaren trad en treedt Peter Koelewijn ná de Rockets perioden als solo artiest op. In 2002 wordt met veel succes begonnen met een serie reünie-concerten met de Rockets uit de jaren zeventig. In 2005 brengt Peter een DVD uit met daarop diverse live optredens met de Rockets. In 2007 krijgt hij de zeer prestigieuze Radio 2 Zendtijd Prijs uitgereikt tijdens een gala in Carré.

Peter Koelewijn inhuren

In november 2009 bracht Peter Koelewijn na 25 jaar (!) weer een CD uit met uitsluitend nieuwe liedjes van zijn hand: “Een gelukkig man”. Het album baarde een hoop opzien.

Eind 2010 ontving de zanger/producer/componist tijdens een groots TV gala de eerste TROS Kompas Oeuvre Prijs als waardering voor wat hij voor de Muziek in Nederland heef betekend.

In 2011 deed hij mee aan acht afleveringen van het populaire TV programma “De beste zangers van Nederland”.
In dat jaar ontving hij ook nog een award van de TROS zender Sterren.nl. Dit hit Kom van dat dak af werd verkozen tot het meest aansprekende liedje in de Nationale Top 100.

Peter Koelewijn is nog steeds een veel gevraagde artiest. Peter verzorgt een tape act van 1 x 3o minuten.

Direct Peter Koelewijn boeken, bel dan Buro voor Muziek 088-460 8000 of vul het formulier in op deze pagina.

* Aan de samenstelling en informatie op deze pagina wordt de grootste zorg besteed. BuroVoorMuziek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BuroVoorMuziek.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie op deze pagina ten allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.

Terug naar boven