De Høksons

De Høksons  boerenrockband boeken

De Høksons  zijn de godfathers van de Veenkoloniale rock. De geest van oer-dialectrockers Normaal waart altijd rond, maar boerenrock dekt de lading niet helemaal.  Op deze pagina vind je meer informatie met betrekking tot het boeken van de band De Høksons.

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken
Hoksons boerenrockband boek je bij Buro voor Muziek

Wil je meer weten?

Bel mij terug Contact Direct boeken

Høksons zetten elke zaal op stelten met vette Veenkoloniale rock ’n roll

Van oud tot jong, rijk of arm, iedereen komt los op deze vette, Veenkoloniale rock ‘n’ roll. De optredens zijn  een feest voor ware rockliefhebbers, voor de fans van onder meer AC/DC, Volbeat, Motörhead, Status Quo en Normaal. De Høksons, zijn de godfathers van de Boerenhardrock.

Boerenhardrock

Valt de vette Veenkoloniale rock ‘n’ roll van de Høksons onder de noemer boerenrock? Nou, ze spelen het rauwer, sneller en harder. Deze muziekstijl staat dichter bij hardrock dan bij feestmuziek. Met oversturende gitaren, razendsnelle drums en moddervette bas zien ze vaker een moshpit dan een polonaise. Daarom noemen ze het ook wel boerenhardrock.

Veenkoloniale rock ‘n roll raakt het publiek in de ziel. Geheel in de geest van de turf, jenever en achterdocht van hun veenontginnende voorvaderen is hun muziek rauw en recht voor z’n raap. Hartgrondig zingen ze in hun Veenkoloniale moedertaal over alledaagse dingen die hun raken, van het harde werkmansleven tot antihelden en van bier drinken tot mooie vrouwen.

Heel trots zijn ze dat er in Nederland en met name in het noorden al een echte fanbase is ontstaan. Deze fans volgen de Høksons bij (vrijwel) alle optredens. Zo waren de Høksons al te zien en horen op diverse podia zoals: Oerrock, TT-festival, Dickey Woodstock, Boerenrockfestival, Big Rivers Festival, Bevrijdingsfestival Groningen en Grolsch Boerenrock, MXGP Assen. Ze stonden  met diverse grote namen op het podium zoals Bökkers, Mooi Wark, Miss Montreal, Kensington en Kim Wild.

De Høksons boeken

Nummers als ‘Aj groag wilt zoepen bel dan een bob’, ‘Lang niet dood’, ‘Deur ’t veen’ en ‘In de kost’ zijn veelvuldig te horen op diverse radiostations zoals o.a. Radio Continu en Simone FM. Om dit alles  extra kracht bij te zetten, brengen ze in 2018 maar liefst  vier EP’s uit met elk vier nummers.

De eerste EP is medio februari 2018 te bestellen en te beluisteren op alle bekende sociale en streaming media.

De Høksons zijn te boeken voor een show van 2 x 60 minuten. Informeer rechtstreeks bij Buro Voor Muziek 088-460 8000 of vul het formulier in op deze pagina.

* Aan de samenstelling en informatie op deze pagina wordt de grootste zorg besteed. BuroVoorMuziek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BuroVoorMuziek.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie op deze pagina ten allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.

Terug naar boven